Hozza ki a legtöbbet ingatlanából - maximalizálja a bérleti díjat!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mibe fektessük a megtakarításunkat, ha a legtöbbet akarjuk kihozni belőle? Akkor sincs könnyű dolgunk, ha egyértelmű a válasz: ingatlanba.

Hol adhatunk ki magas bérleti díjjal?

A legjobban természetesen akkor járunk, ha olyan helyen veszünk ingatlant, ami eleve vonzó a bérletet keresők számára... De még ebben az esetben is érdemes végiggondolni, mire vágyhat a számunkra tökéletes albérlő.

A legkapósabb környékek

Budapesten a központi részek mindig taroltak. Ennek megfelelően a 6. és a 7. kerület nagyon kapós - főleg a nagyobb jövedelműek és a külföldiek közül kerülnek ki az itteni bérlők. 

A legdrágább kerületek közé tartozik az 1., 2., 5., és a 13. kerület újlipótvárosi része is.

Az egyetemek környékén lévő lakásokat mindig kiemelten könnyű volt kiadni, és ez a jövőben sem fog várhatóan változni.

Ha csak kisebb értékű ingatlant tudtunk venni

Nem feltétlen kell leírni a külsőbb kerületeket se, hiszen a kisebb pénzű magyar bérlők közül elég sokan választották a pandémia miatt a fővárosnak inkább a peremrészét - és ez a tendencia valószínűleg nem is fog megfordulni egy darabig. De jó, ha tudjuk, hogy a legkevesebbet a déli kerületekben lévő ingatlanok bérletéért kaphatjuk.

Maximalizálni szeretné a kapott bérleti díjat?

Váltson rövidtávú kiadásra! Bár több stresszel járhat, de arányaiban kifizetődőbb.

Ha viszont nem akarja aggódva figyelni, hogy heti váltásban ki lakik az ingatlanában, akkor inkább a hosszútávú kiadás mellett döntsön!

Mivel a többség a pandémia után át fog állni a magasabb haszon reményében a rövidtávú kiadásra, így Ön is többet kérhet majd a bérlőjétől (mivel kevesebb váltási lehetősége lesz a bérlőjének, valószínűleg nem fog akadékoskodni...).

A fővároson túl is van élet

Az infláció elől ingatlanba menekítené vagyonát, de sokba kerül egy budapesti ingatlan? Vegye fontolóra a megyeszékhelyek és vidéki nagyvárosok ingatlankínálatát is - a vidéki egyetemi városok is jó hozammal kecsegtetnek!

Az ingatlanok.hu-n biztos megtalálja azt az ingatlant, amit keres!

Forrás: penzcentrum.hu