Hogy találhatja meg az álom albérlőt?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nincs könnyű helyzetben az, aki a koronavírus járvány alatt kiadó albérlet főbérlője. Hogy találja meg a legegyszerűbben a tökéletes albérlőt? Most megtudhatja!

Múlt hónapban az átlagos havi bérleti díja egy lakásnak 149 000 Ft volt, ami 2020 októberéhez képest 5,6%-os emelkedést jelent. Ezt az összeget majdnem 9%-kal többen hajlandóak kifizetni, mint tavaly.

Mit érdemes figyelembe venni most a kiadó albérletek piacán?

Budapesten viszonylag lassan emelkednek az albérlet árak, és az egyhavi kaucióval lefoglalható lakások pedig csupán 7%-át adják a kiadó albérlet piacnak - mindezek azt mutatják, hogy a kiadó ingatlanok piaca idén kifejezetten stabilnak mondható, és ez valószínűleg így is marad, mert várhatóan a koronavírus járvány 4. hulláma során nem fognak olyan szélsőséges korlátozások életbe lépni, így nem is kell a kereslet visszaesésére számítani.

Azonban a koronavírus járvány érezhetően átalakította az ingatlankiadás gyakorlatát

Egyre többen törekednek a közvetlen találkozások minimalizálására egy lakáskiadási procedúra során, ami megsokszorozza a kiadó albérlet új lakójának szóló hirdetés fontosságát is.

Ahhoz, hogy minél gördülékenyebb legyen egy kiadó albérlet új lakóját megtalálni, érdemes főbérlőként gondosan megszerkeszteni az online hirdetést.

Milyen legyen a kiadó albérlet hirdetése?

  • Fontos, hogy a hirdetésben részletesen be legyen mutatva az ingatlan, és annak környéke - említse meg a közelben lévő közlekedési csomópontokat, illetve a vásárlási és kikapcsolódási lehetőségeket.
  • Elengedhetetlenek a nagyon jó minőségű fotók, amelyek minden helyiséget bemutatnak - ha egy mód van rá, akár több szögből is.
  • Érdemes részletezni az ingatlan alaprajzát, a fűtés-, víz-, áramellátási sajátosságait, várható rezsit, az építés évét, a falazat anyagát (pl. hogy gipszkarton falra ne akarjanak súlyos polcot szerelni…), a padló anyagát, a felszereltséget (bútor, illetve műszaki eszközök), mikor volt felújítva legutóbb az ingatlan, stb.
  • És ami majdnem olyan fontos, mint a jó hirdetésszöveg: az esetleges kellemetlenségeket se hallgassa el, hiszen ki akar párhavonta újabb bérlőt keresni...

Mivel manapság már mindenki fent van valamilyen közösségi felületen, így nem jelenthet problémát az interneten való további egyeztetés sem, és valóban csak az ideális jelentkezőnek kell megmutatnia az ingatlant a papírok aláírása előtt.

Főbérlőként szeretne még több ingatlant vásárolni? Az ingatlanok.hu-n keresztül könnyedén megteheti! Ha energiahatékony ingatlant szeretne vásárolni saját részre, tájékozódjon a kedvező Zöld Hitel kölcsönről, és a 0%-os CSOK-ról, hogy minél kevesebb befektetéssel minél értékesebb ingatlanhoz jusson!

Forrás: penzcentrum.hu