Nem tudsz hova pakolni az új albérletben?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A probléma máris megoldva!

Lakberendezési kisokos egyetemistáknak.

Jobb híján az új albérlet csak a szekrények és polcok számában szűkölködik, így ha csupán ez a problémánk, könnyen orvosolhatjuk azt.

A KÖZÉPPONTBAN: AZ ÍRÓASZTAL

Ne kezdjünk el semmit, amíg nem került megfelelő helyére az íróasztal. Keressük meg azt a helyet a szobában, ahol a kintről beáramló nappali fény, valamint a lámpa fénye a legjobban odavilágít, és oda rakjuk. Amennyiben szükséges/lehetséges, az íróasztalhoz illesszük a szoba összes többi berendezését is.

Kisebb pénzt érdemes befektetni íróasztalra és irodai székre is, mivel feltehetőleg – az iskolapad után – itt fogja tölteni a diák napjának nagy részét. (Ez különösen érvényes azokra a hallgatókra, akik rajzokat, makettokat készítenek – a hagyományos értelemben vett íróasztal nem feltétlenül felel meg erre a célra.)

Az íróasztal elhelyezkedésére mindenképpen érdemes odafigyelni

Az íróasztal alkalmas lehet a fontosabb könyvek, füzetek, illetve az írószerek tárolására. Fontos azonban, hogy ezek az eszközök foglalják be az íróasztal teljes területét.

KÖNYV KÖNYV HÁTÁN

Ma már egyre több könyv jelenik meg elektronikusan, azonban egy ideig még nem száműzhetjük a papírt az életünkből. Legyen az jegyzet, vagy többkilós tankönyv – valahova el kell raknunk őket.

Mivel nem éppen ideális az albérlet falában módosításokat tenni, meg kell elégednünk a kevésbé rendeltetésszerű, ámde hasonlóan biztos megoldásokkal. Ilyenek lehetnek az üres fiókok, polcok, az ágy alatti rés vagy éppen a ruhásszekrény teteje.

De ha van éppen egy kis plusz terünk, az egyedi megoldásoktól se ijedjünk meg!

A kreatív megoldások száma végtelenforrás: blog.hodomania.com

HA TÚL SOK A RUHÁD

A ruhákkal kapcsolatos legfontosabb tanács talán az, hogy mindig csak az aktuális időjárásnak megfelelő darabokat tartsuk magunknál. Ha így sem férne el minden, szelektáljunk: gondoljuk át, hogy a mindennapokban milyen ruhákat veszünk fel legfőképp. Persze a vizsgaöltözetet ne szelektáljuk ki emiatt, de az ötödik alkalmi ruhára már biztosan nem lesz szükség!

Csak a legszükségesebb ruhadarabokat vigyük magunkkal

A nagyobb kabátok könnyen elfoglalhatják a téli időszakban a szekrényt, érdemesebb őket ilyenkor inkább egy szobainason tárolni. De hogy biztosan kihasználjuk minden funkcióját, a frissen mosott ruhákat ide is kiteregethetjük, megmentve magunkat az esetleges vasalástól.

EGY KIS ELEMÓZSIA A TANULÁSHOZ

A szülők hajlamosak néha túlzásba esni, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy több évre elegendő cukor- és sómennyiséget, tésztát és befőttet stb. pakolnak a csemetéjük utazótáskájába. Ha nem kell másokkal osztozni az albérleten, ez általában nem szokott gond lenni, azonban ha két ilyen gondos szülő gyermeke költözik össze, gondok adódhatnak a konyha- és hűtőszekrény méretével.

Gondoljuk ki előre, mennyi élelmiszerre lesz szükségünk, amíg újra haza nem látogatunk

Ne is gondolkozzunk azon, hova tudnánk elpakolni a tíz kilós élelmiszercsomagokat: tervezzük meg előre, hogy mennyi szükséges bizonyos összetevőkből, amíg nem utazunk haza, és szerezzük be az újabb túlélőcsomagot.

LEGVÉGÜL, DE NEM UTOLSÓSORBAN: EGY JÓ TANÁCS MINDEN ALBÉRLETBE KÖLTÖZŐNEK

Legtöbb esetben az albérlet csak egy átmeneti szállás, ahova a legszükségesebb dolgainkat visszük magunkkal. Ha szerencsések vagyunk, és van lehetőség a szülői házban/lakásban tárolni cuccaink nagy részét, használjuk ki a lehetőséget. Gondoljunk bele, hogy az otthon szökőévente egyszer használt holmikra egyáltalán nincs szükségünk. Miért pont az albérletben vennénk elő?