Kis hely, nagy problémák

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Használjunk ki minden egyes négyzetcentimétert otthonunkból, ne hagyjunk akár csak egy kis területet is kárba veszni.

Akár lakást bérelünk, akár saját otthonunkat akarjuk ráncba szedni, jól ki kell használnunk minden egyes zugot, hogy éppen elférjen minden. A túl sok ruha, berendezési tárgy stb. azonban igen megnehezíti a rendrakók dolgát. Hogyan rendszerezzük tehát?

Ki a téli ruhákkal!

Mármint ne váljunk meg véglegesen tőlük, csupán rejtsük el jó mélyen a szekrényünk alján vagy az ágyunk alatt. Tegyük ruháinkat, nagykabátjainkat tárolódobozba, esetleg légmentesíthető ruhatasakba. A hideg tél során használt meleg takaróktól és párnáktól is megválhatunk egy időre.

Cipőrengeteg

A legtöbben csupán egy-két cipőt használnak huzamosabb ideig, előszobájukban mégis halmokban áll a nagy cipőrengeteg (ami persze ráróható az időjárás szeszélyességére is). Rendszeresen „szelektáljunk” és válasszuk ki, hogy melyik cipőket használjuk jelenleg és melyikeket nem.

Így ne tároljuk cipőinket!Így ne tároljuk cipőinket!

Otthoni és kinti papucs, munkáscipő, futócipő és még folytathatnánk a felsorolást. Csak az aktuális cipőket tartsuk legelöl, a többit rakjuk el cipősszekrénybe, rakjuk be gardróbunkba.

Elfelejtett holmik

Lakásunkban szanaszéjjel találhatunk olyan régi holmikat, amiről már elfeledkeztünk. Mivel nem tudjuk, hol bukkan fel újabb és újabb ilyen kacat, el se kezdjük őket egy csomóba szedni, inkább visszarakjuk őket a helyükre, és újra elfelejtkezünk róluk. Azonban rengeteg helyet takaríthatunk meg azzal, ha ezeket a dolgokat összegyűjtjük, és rendszerezzük.

A bicikli tárolásával is sokaknak gyűlik meg a problémája: fúrjunk falunkra tárolót, amelybe könnyen beleilleszthetjük
A bicikli tárolásával is sokaknak gyűlik meg a problémája: fúrjunk falunkra tárolót, amelybe könnyen beleilleszthetjük a kerékpárt

Sporteszközök

Manapság egyre többen vásárolnak tornaszereket otthonukba egészséges életmód folytatásához. Kis lakás esetén azonban nincs lehetőség ezeknek a tárolására – vagy mégis? A tornalabdát tarthatjuk az asztal alatt, valamint gerincerősítő ülőkének is felhasználhatjuk. Az egyéb eszközöknek pedig készíthetünk egy falra illesztett tárolót.

Forrás