Terjeszkedik az Immofinanz

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az osztrák Immofinanz ingatlanbefektetési társaság 53 kiskereskedelmi ingatlant vesz Közép-Európában.

Központban Közép-Európa

Az osztrák Immofinanz ingatlanbefektetési társaság 53 kiskereskedelmi ingatlant vásárol a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon a többségi tulajdonosától, a CPI Property Grouptól (CPIPG) 324,2 millió euróért.

A megvásárolt portfólió 217 000 négyzetméter bérelhető területet foglal magába, és kihasználtsága 99%-os. Az Immofinanz kiskereskedelmi ingatlanportfoliója ezzel 166 egységre emelkedett. Az Immofinanz hétfőn írta alá a megállapodást a cég részvényeinek 77 százalékát tulajdonló CPIPG-vel a lengyel és cseh ingatlanok megvásárlásáról. A 36 létesítmény vételára 191 millió euró volt, amit saját forrásból fedeztek.

Csehországban 30, Lengyelországban 6 kereskedelmi ingatlant vásárolnak, 89 300 illetve 18 200 négyzetméter bérelhető területtel.

Az itthoni kihasználtság 100%-os

A cég közleménye szerint Magyarországon két üzlettel bővül a portfoliójuk 33 600 négyzetméter kiadható területtel, amelyek kihasználtsága 100%-os. Szlovákiában 76 200 négyzetméterrel bővül az állomány 15 új egység megvásárlásával. A 133 millió euró összértékű magyar és a szlovák akvizíció az év végén zárulhat.

Azzal számolnak, hogy a négy közép-európai országban végrehajtott felvásárlással 25 millió euróval nő a bérletidíj-bevételük.

Az Immofinanz több mint 30 éve működő kereskedelmi profilú ingatlancég, amely Ausztria, Németország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és az adriai régió kiskereskedelmi és iroda szegmensére fókuszál. A bécsi és varsói értéktőzsdén is jegyzett ingatlanbefektető ingatlanportfoliójának értéke 5,4 milliárd euró, amelyhez több mint 220 ingatlan tartozott az ügylet előtt.

Forrás: MTI