A külföldiekre várnak a kiadó ingatlanok

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kiadó ingatlanok piaca még mindig szenved, hiába kezd feléledni a turizmus. Talán 2023-ra visszatér minden a régi kerékvágásba.

A pandémia még mindig érezteti a hatását

Tavalyhoz képest 11%-os volt a növekedés a kiadó ingatlanok éjszakákra bontott foglalásában - ez azonban még mindig kevés ahhoz, hogy hátradőlhessenek a kiadó ingatlanok tulajdonosai, hiszen a pandémia előtti időszakot alapulvéve ez még mindig nem túl sok.

Több a turista, de nem elég

A KSH adatai szerint mind a belföldi, mind a külföldi turisták száma jóval kevesebb volt 2021-ben, mint 2019-ben.

15 millió vendégéjszakából a külföldiek foglalta 4,7 millió volt. Ha azt vesszük alapul, hogy 2019-ben összesen 31 millió vendégéjszakával számolhattak a szállásadók, amiből 16 millió volt a külföldi foglalás, már nem is olyan jó az arány.

Nem csak a kis apartmanok szenvednek

Az egész hotelszakma megsínylette a pandémia hatásait - viszont már van némi remény. A Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó szerint a régióban Budapest a 3. legkeresettebb célpont az üzemeltetők körében - 16%-uk a debreceni térség iránt is érdeklődik.

Mivel a magyar határok 2021. májusi újranyitása óta a piac folyamatos javulást mutat, arra számítanak, hogy a régió teljesen helyreáll 2024-re; előbb a kiemelt úti célok és regionális városok, utána a főváros.

Felkészülten akarja várni a turistákat? Bővítse kiadható ingatlanjai számát!

Forrás: MTI