Mentse pénzét ingatlanba, és előzze be az inflációt!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha jó befektetést akar, még a mostani árak mellett is ingatlanba érdemes fektetnie, hiszen az árnövekedést nagy arányban az inflációnak köszönhetjük.

Az ingatlan tulajdonképpen már több száz éve jó befektetésnek számít.

Az ingatlan vezeti az értéktartóssági listát

Igazán az járt jól, aki extrém nyomott áron vett ingatlant még a 2008-as összeomlás után. De azok sem panaszkodhatnak, akik csak pár évvel ezelőtt vágtak bele az ingatlan befektetésbe. Amíg alacsonyak voltak a hitelek kamatai, addig megérte akár hitelből is finanszírozni az ingatlanbefektetést, hiszen bőven kitermelte a bekerülési összeget.

Jó sietni

Az aranykornak viszont kezd vége szakadni. Az elszálló infláció már nem kedvez a hitelből finanszírozásnak, és erodálja a nyereséget is.

Ennek ellenére azonban - pont az infláció miatt - kifejezetten ajánlott ingatlanba fektetni, hiszen messze az egyik legértékállóbb vagyonvédő eszköz.

Hol érdemes ingatlant venni?

A budapesti vagy megyeszékhelyeken található belvárosi ingatlanok vonzó célpontnak számítanak ilyen szempontból, hiszen akármilyen rosszra fordul a helyzet, ezek mindig el-, illetve kiadhatók maradnak.

Egy nagyobb vásárlás esetén azonban érdemes szakértői segítséget igénybe venni, nehogy belefussunk egy általunk nem ismert értékcsökkentő körülménybe, és rosszul fektessük be a pénzünket.

Igazán jó ár-érték arányú ingatlant szeretne, de nincs elég tőkéje? A Zöld Hitel kölcsönt lehet, hogy Önnek találták ki!