Pechje van annak, aki újépítésű albérletet szeretne

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Némi reményt ad, hogy van már olyan kerület, ahol csökkennek a ingatlanárak - talán itt van esély kiadó ingatlant találni.

Míg ugyan használt ingatlanban sem könnyű albérletet találni, újépítésűben klasszikus “lehetetlen küldetés”.

A bekerülési ár is jelentős

Már csak azért is közel lehetetlen, mivel a vételára is úgy elhúzott az újlakásoknak, hogy csoda, hogy van, aki kifizeti. Csupán egy negyedév alatt bő 8%-ot nőtt a budapesti újlakások ára, így az átlagos m2-ár 1,1 millió Ft felett van már stabilan.

A vételárhoz igazodó albérlet árát pedig már szinte egyszerűbb egy saját hitel törlesztésére szánnia az albérletet keresőnek. A jelenlegi fix és alacsony kamatozású hitelek mellett nehéz elmenni, hiszen az infláció olyan méreteket öltött, amire egy kevésbé jó megfigyelő is felkapja a fejét.

Hol vannak reménytkeltő lakások?

Meglepő módon a fővárosi használt lakások árai már nem emelkednek olyan elképesztő ütemben, sőt, az OTP Jelzálogbank adatai szerint a következő kerületekben némi árcsökkenést is tapasztalhattunk az elmúlt időszakban: 20., 22., 7., 11. és 21.

A csökkenő ingatlanárak miatt talán ezekben a kerületekben lehet esély arra, hogy albérletet találjon az, aki kiadó ingatlanra vadászik - hiszen ha a vevőknek nem annyira vonzó egy környék, hamarabb kerülhet kiadásra az ingatlan.

Mégis inkább egy saját ingatlant szeretne? Ha Önnek fontos az energiahatékonyság, vegye igénybe a Zöld Hitel kölcsönt, és a 0%-os CSOK-ot, és váltsa valóra álmait!