Karácsonyi dekortrendek

kiadoalberlet.hu // 2021.12.03
Kezdje el dekorálni otthonát már most, hogy karácsonyra már igazi, meghitt hangulatban legyen!

Mi a trendi idén karácsonykor?

Ha igazán le akarja nyűgözni ismerőseit a Facebookon és az Instagramon, már most jó, ha belekezd a dekorálásba. Az ajtót se hagyja ki!

Dekoráljon kedvére!

Persze, reméljük személyesen is sikerül találkozni a közeli ismerősökkel, de az évek óta tartó koronavírus-helyzet miatt inkább menjünk biztosra, és tegyünk ki a fényképeken is jól mutató dekorokat és díszkivilágítást.

karácsony a családdal

Díszkivilágítás

Szerencsére a díszkivilágítással nincs nehéz dolgunk, hiszen a téli estéken bármi jól mutat, ami megtöri a sötétséget. Egyszerűen nem tudunk mellényúlni, bármilyen világítást helyezzünk is ki.

Természetesen a finoman leomló, légies fényfüggönyök nagy előnye az, hogy nem csak az utcáról tekintve adnak lenyűgöző látványt, de a szobából kitekintve is jóleső érzéssel tölti el az embert.

Kültéri figurák

világító szarvas

Míg a tavalyi év nagy slágere a projektor volt, addig idén a világító, mozgó szarvasokkal arathatunk nagy sikert, de van, aki a jegesmedvékre és a farkasokra esküszik.

Találkozhatunk még pingvinekkel is, de nem csak a sarkköri állatok hódítanak. A klasszikus mókusok, egérkék, őzikék is mindig nyerők.

Ha viszont nem rajongunk annyira az állatokért, a télapó figurák, angyalkák, éneklő kislányok, fenyők, csizmácskák és manók uralhatják az összképet.

karácsonyi manó

Aki a skandináv életérzést preferálja, azoknak továbbra is a finn télapó különféle verziói okozhatnak sok örömet, sok műhóval és szánkóval kombinálva.

Benti csodavilág

A benti dekorok színvilágánál érdemes a fehér-rózsaarany kombinációt választani. Ha ezt túl nőiesnek tartjuk, a klasszikus zöld-arany kombináció is szóba jöhet még.

Minden mennyiségben jöhetnek apró karácsonyi figurák. Nincs megkötés: lehetnek stilizáltak, de szinte gyerekjátékra hasonlítóak is attól függően, hogy ki mennyire kedveli az aprólékos kidolgozást, illetve mennyire tartja megnyugtatónak a letisztult vonalakat.

karácsonyi makett

Akinek van türelme az aprólékos dekoráláshoz, az nyugodtan építsen miniatűr Betlehemet, vagy akár egy apró városmakettot is létrehozhat.

Azok se keseredjenek el, akiknek nincs kézügyessége!

Szerencsére rengeteg aranyos kis havas házikót, ünnepi díszbe öltözött emberfigurát, cuki állatkát és régi típusú makettautót lehet kapni, így biztosan nem fog csődöt mondani, ha az igazi békebeli karácsonyi hangulatot tükröző kisvárosi képet akarja visszaadni.

Ami pedig evidens: minden jöhet, ami csillog!

Ami a lényeg

A dekorok kiválasztásánál mindenképpen a legfontosabb szempont lebegjen a szemünk előtt: csak olyasmit rakjunk ki, amit szívesen nézünk. Ha nem tölti fel a lelkünket a dekorok látványa, inkább cseréljük le őket!

Akkor is, ha trendi.

Olvassa el a karácsonyfákról szóló cikkünket is!

A jövő karácsonyt már egy szebb otthonban szeretné ünnepelni? Vásároljon ingatlant, vagy vegye igénybe a kedvező Zöld Hitel kölcsönt, és a 0%-os CSOK-ot!

Kiadoalberlet.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó