Szinte esélye sincs a bérletet keresőknek

ingatlanok.hu // 2021.12.01
Nincs sok esélye azoknak, akik kiadó ingatlant keresnek. Országos jelenség, hogy az eladó ingatlanok pillanatok alatt új gazdára találnak.

Miért nincs elég kiadó bérlet?

A jelentős lakásvásárlási támogatásoknak és a pandémia miatti bérletpiac visszaesésének köszönhetően sokan még azok közül is megváltak bérbe adott ingatlanjaiktól, akik hosszú távon is a bérleményeik bevételeiből raktak félre maguknak.

Szinte esélye sincs a bérletet keresőknek

A kiesett bérleti díjak szemben az extra mértékben megnövekedett eladási árral bíró ingatlanokkal túl nagy csábítást jelentettek, aminek nem csoda, hogy a többség nem tudott ellenállni.

Bizonytalan a jövő

Mivel az ingatlanárak továbbra is növekedési fázisban vannak - és a közeljövőben várhatóan nem is fognak csökkenni - így a bérleti díjak esetleges beszedése továbbra sem tűnik annyira vonzó lehetőségnek, kiváltképp, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben újabb és újabb koronavírus variánsok jelennek meg, amelyek rendkívül bizonytalanná teszik a bérletpiacot.

A fent vázoltak miatt egyelőre nem nagyon reménykedhetnek a bérleményre vágyók, hogy találnak árban, méretben és elhelyezkedésben egyaránt megfelelő kiadó ingatlant.

Vagy a pandémiának kellene nagyon gyorsan véget érnie, és/vagy az ingatlanpiacnak kellene hirtelen beszakadnia annak érdekében, hogy a befektetők ellepjék a piacot, és bérleménynek szánt ingatlanokat vásároljanak fel.

Addig azonban, amíg a kormányzati és állami támogatásoktól fűtött az ingatlanpiac keresleti oldala, nem sok esély van arra, hogy egyhamar a befektetők tevékenysége hangsúlyossá váljon - mindezeket támasztja alá az MNB Lakáspiaci Jelentése is.

Feladta, hogy megtalálja a tökéletes bérlakást? Lehet, hogy egyszerűbb saját ingatlant szereznie! 

Zöld Hitel kölcsön, és a 0%-os CSOK segítségével könnyen hozzájuthat egy élhető, értéktartó ingatlanhoz!

Kiadoalberlet.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó