Albérlet hirdetési tippek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Amikor albérlethirdetést adunk fel, érdemes minél több részletet elárulnunk az ingatlanról és a feltételeinkről, hiszen így szűrhetjük a jelentkezőket.

Amit írjon le az ingatlanról 

Számos egyéb fontos kérdés mellett elsősorban mégis csak az ingatlannal kapcsolatban érkezik a legtöbb kérdés az érdeklődők felől. Így érdemes minél több információt megosztani a lakásról, hiszen így már csak azok az érdeklődők fognak jelentkezni, akiknek megfelel egy ilyen paraméterekkel rendelkező lakás.

Az egyik legfontosabb információ, hogy hol található az ingatlan, természetesen a pontos címet elég csak azoknak megadni, akik már személyesen is megnéznék a lakást, azonban legalább az utcát mindenképp áruljuk el, akár egy térképen megjelölve. 

Emellett még jobban felkelthetjük az érdeklődést, ha megosztjuk a hirdetésben, hogy mik találhatók a környéken, és egyáltalán milyen környékről beszélhetünk. Családias zöldövezet óvodákkal, iskolákkal vagy egy belvárosi lakás éttermekkel és kávézókkal a közelben. 

Ezután érdemes rátérni magára az ingatlanra: 

  • Családi ház vagy lakás?
  • Téglaépítésű vagy panel?
  • Hányadik emeleten található a lakás?
  • Van-e a társasházban lift?
  • Hány szobás az ingatlan?
  • Van-e erkély?
  • Van-e lehetőség az ingatlan közelében parkolásra, vagy jár-e garázs a bérléshez?
  • Bútorozott, gépesített vagy teljes bútorozatlan az ingatlan?
  • Egyedi mérőórákkal rendelkezik vagy átalányt kell fizetni?

Csatoljon képeket 

A hirdetés mellé minden esetben csatoljon képeket, melyből kiderül az érdeklődők számára, hogyan is néz ki az ingatlan, milyen állapotban van, milyen bútorok, gépek találhatók a lakásban. 

Valamint minden esetben legyen alaprajz is, hiszen ebből látszik, hogy milyen az ingatlan elrendezése, amely a legtöbb érdeklődő számára rendkívül fontos. A jó alaprajz elkészítéséről idekattintva olvashat.

Beszéljen a költségekről 

Rendkívül fontos - sokszor még az ingatlan paramétereinél fontosabb - szempont az anyagiak. Így ha időt akar spórolni saját magának és az érdeklődőknek érdemes már a hirdetésben feltüntetni a költségeket. 

Ez leginkább a lakbért jelenti, emellett azonban azt is érdemes közölni, hogy hány havi kauciót kérünk el a szerződés aláírásakor és, hogy mennyi a közösköltség. Amennyiben van erről információnk azt is leírhatjuk, hogy havonta nagyjából mekkora rezsi költséggel érdemes számolni az érdeklődőknek. 

Milyen bérlőt várunk?

Végezetül azt is érdemes feltüntetni a hirdetésben, hogy milyen bérlőt is fogadnánk szívesen. Bár sokan kikötik például, hogy kizárólag fiatal diáklányokat szeretnének, mi most nem erre gondolunk, hanem például olyan információkra, minthogy az albérletbe vihető-e kisállat, megengedett-e a dohányzás, kisgyerekkel is költözhető-e vagy, hogy mennyi időre tervezzük kiadni.

A sikeres értékesítés érdekében olvassa el alábbi cikkeinket is: