Továbbra is várható az építőipari termelés növekedése

MTI // 2018.04.13
Februárban is jelentősen növekedett az építőipari termelés

Az idén februárban az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,3, az egyéb építményeké 145,4 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál, a szerződésállomány ilyen mértékű növekedése pedig bíztató az építőipar további bővülését tekintve - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva.

A KSH közlése szerint februárban az építőipari termelés volumene 26,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a kiugró januári 43,2 százalék után.

Arra a kérdésre, hogy a kormány hogyan kívánja az építőipar hatékonyságát növelni, a helyettes államtitkár kifejtette: a szektor érdekében fontos a kereslet ösztönzése és a kínálati oldal támogatása is. Előbbinél példaként említette a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), az áfa-kedvezményt és a kedvezményes hiteleket.

Pomázi Gyula szerint a kínálati oldalt az építőipar technológiai korszerűsítésére kiírt pályázat segíti, amely azt szolgálja, hogy az építőipari cégek új gépekkel, új eszközökkel, hatékonyabban, jobb minőségben tudjanak lakásokat építeni.

Forrás: MTI

Kiadoalberlet.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó