7 tipp a tökéletes fürdőszobához

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy hatalmas, fénnyel teli fürdőszoba nem mindenkinek adatik meg, de kinek is kell az, amikor a meglévőt is legalább olyan jól berendezhetjük, felújíthatjuk.

A fürdőszoba rengeteg dolgot elárulhat a lakás tulajdonosairól, ezért nem árt egyik fürdőszobának egy kis kicsinosítás és esetleges felújítás.

1. Szelektálás, szortírozás

A fürdőszoba minden szépségápolási szer, mosószer tubusainak és rongyoknak a tárháza. Fontos kidobni a használt dobozokat, miután kifogyott belőle a tartalom, a törlőket pedig érdemes legalább évente kiszelektálni.

Távolítsuk el továbbá az olyan berendezési tárgyakat, amik több bosszúságot okoznak, mint amennyi hasznunk származik belőle. Csoportosítsuk a kozmetikumokat a magunknak megfelelő rendszer alapján.

2. Egy kis rendetlenség

Legyen egy olyan kis hely fürdőszobánkban, ahol nem kell rendet tartanunk. Ide rakhatjuk kozmetikai szereinket, a törlőkendőket stb. De csakis ezen a területen csinálhatunk rendetlenséget, a helyiség más részeit ugyanúgy tartsuk rendben.

3. Kis tárolók

Sokkal esztétikusabb látványt nyújt, ha ahelyett, hogy eredeti csomagolásában kínáljuk fürdőszobába érkezőknek a papírzsebkendőt vagy a szappant, inkább színvilágban és formában összeillő tárolókban helyezzük el azokat.

4. Nagy tárolók

Kisebb fürdőszobákban sokat számít a hely. Az apró mütyűrök helyett inkább kevesebb, de inkább nagyobb tárgyakat, berendezési elemeket helyezzünk el. Példa: kisebb tárolók helyett ruházzunk be inkább egy szekrénybe, amelybe van elég hely mindent elrakni.

Forrás: butor1.hu

Ne tároljunk fürdőszobánkban felesleges tárgyakat. Ha egy fürdőszobai használati tárgyból „beraktároztunk”, és kicsi tárolóegységgel rendelkezünk, rakjuk át inkább őket más szekrénybe, helyiségbe. Ne zsúfoljuk össze tárgyainkat!

5. Természetes fény helyett világítás

A legtöbb fürdőszobában – leginkább panelekben – nincs ablaknyílás, ahol bejöhetne a fény, így nappal is világításra van szükség. Érdemes ezért a szoba mennyezetének közepére egy erős fényű lámpát elhelyezni, igény szerint bővíteni ezt a fürdőkádnál elhelyezett hangulatvilágításokkal.

6. A megfelelő szín kiválasztása

Próbáljuk termékeinket, berendezési tárgyainkat színük alapján csoportosítani, hiszen könnyen összezavarodhatunk a nagy színkavalkádban.

Falszínként a világos színek használata a legjobb megoldás.

7. Legvégül, de nem utolsósorban: a fürdőszobaszőnyeg

A fürdőszobaszőnyeg több előnnyel bír: „felöltözteti” a helyiséget és persze segítségével nem is csúszunk el a vizes padlón. Mint mindig, itt is óvakodjunk az elütő, túl harsány színek használatától.

Forrás