Kulcs nélkül bejutni a lakásba?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kulcskeresgélés. Melyik szín vagy forma nyitja a zárat? Mindennapi rémálom, ami mindenkivel megeshet, de van megoldás!

Mindenki járt már így. Bevásárlásból, telekézzel hazaérni és ajtót nyitni nem egyszerű dolog. Ha megelégelte, hogy minden alkalommal kulcsok tömkelegét kell átböngészni, mikor hazaér, íme egy remek megoldás: a Danalock V2.

Ez az okos kis kütyü kiváltja a kulcsokat és megkönnyíti a mindennapokat. Hogyan is működik? Egyszerű. Összepárosítjuk okostelefonunkkal és kész is a csoda. A két eszköz bluetoothon kommunikál egymással és ha a telefon a Danalock hatósugarába kerül (2-3 m), akkor a zár kinyílik.

Forrás: Danalock V2

A Danalock V2 zár nem csak egy egyszerű, telefonról vezérelhető zár. Funkciói és tudása óriási, de ez nem meglepő, hiszen egy okoseszközről beszélünk. Amit tud:

  • Könnyedén adhatunk vendégeinknek egyszeri bejutásra szolgáló kulcsot
  • Limitált bejutás, ami akkor jön jól, ha valaki csak fix napokon vagy órákban érkezhet hozzánk (pl. takarítónő)
  • Rögzíti, hogy a gyerekek mikor értek haza
  • Képes a teljes ház okoseszközeinek irányítására
  • Akár számkóddal vagy távirányítóval is nyitható

Forrás: Danalock V2

Sajnos Magyarországon még nem elterjedt, mivel itthon nem lehet az alapverziót kapni, így kb. 90 ezer forintért juthatunk hozzá.

Ami esetleg gondot jelenthet, az a biztonság. Nyilván mivel okoseszköz és rádióhullámon kommunikál, így feltörhető, plusz ha valaki ellopja a tulaj telefonját, szintén be tud jutni az ajtón. Az is nagy kérdés, hogy jutunk be, ha éppen lemerül a telefonunk.

Forrás: Danalock V2