Pizzafutiból lett ingatlanmogul

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ausztrál Donald Trump albérletezős sikertörténete

Nem csak Donald Trumpnak sikerült, más is ingatlanokból csinálta meg a szerencséjét. Tony Fleming - ex-Domino's Pizza kiszállító Ausztráliából - 28 évesen akár nyugdíjba is mehetne, hiszen simán megélne 14 lakásbefektetésének havi bérleti díjaiból - írja a Daily Mail. A sikert ugyan neki sem adták ingyen. Sok mai fiatal példát vehetne róla, ugyanis története nem egyedülálló, bárki előtt nyitva áll ez a lehetőség - Tony legalábbis határozottan ezt állítja.

Tony 18 évesen még pizzafutiként dolgozott és bizony nem engedhette meg magának, hogy a hozzá hasonló korú fiatalokkal együtt hétvégente szórakozzzon, bulizzon, berúgjon; nyaralni sem járt, mert egészen más tervei voltak, amihez némi tőkére volt szüksége. Úgy is lehet mondani, hogy erősen fogához verte a garast, spórolt, spórolt és spórolt. Sokat segített neki ebben az is, hogy akkoriban még a haverjaival lakott és kajára sem kellett sokat költenie, hiszen a pizzériában annyi pizzát ehetett, amennyi beléfért. Hétvégén pedig megelégedett az olcsó tésztás kajákkal.

Tony Fleming és felesége

A céltudatos pizzafutárból lett ingatlanguru feleségével

Bulizás helyett ingatlanközvetítéssel és értékesítéssel foglalkozó szakkönyveket bújt és tanult. A könyveiből felpillantva csodálta az ingatlanügynököket, akik mindig márkás öltönyökben jártak és néhány hónapos, makulátlan tiszta terepjáróikból szálltak ki, hogy mosolygós, megnyerő modorban tájékoztassák vevőjelöltjeiket a bemutatott ingatlanok előnyeiről. Tudta, hogy egy nap ő is ezt fogja csinálni.

Az egész úgy indult, hogy összekuporgatott pénzéből és bankhitelből megvette az első lakását kissé távolabb a városközponttól - 50 km Ausztráliában nem távolság. Akkoriban a medián ingatlanár 130 millió körül alakult, Tony a lakást 40 millióért vette - igen kedvezményesen. Hősünk azonban tudta, hogy azon a környéken a lakások érdemtelenül alulértékeltek és hamarosan fel fog értékelődni az a lakóövezet. Így is lett.

Ez azonban még kevés lett volna az üdvösséghez, a lakás ugyanis nem nézett ki valami jól, mondhatni erősen lelakott állapotban volt. Tony nagyon jó érzékkel nyúlt hozzá a felújításhoz. Nem költött rá vagyonokat, csak kifestette a szobákat, felpolírozta a padlókat, kicserélte a konyhabútort és máris az egész lakás úgy nézett ki mint újkorában. Tony általában 1-3 milliót költött lakásfelújításra. Ennek köszönhetően első lakását évi 3 milliós bérleti díjért tudta kiadni.

Konyha felújítás előtt

Lakásfelújítás előtt így nézett ki a konyha (fent) és ilyen lett (lent)

Konyha felújítás után

Aztán az első lakást hamarosan követte a második, harmadik, stb. Jelenleg a tizennegyediknél tart, saját ingatlanközvetítő cégét vezeti, és élvezi csinos feleségével a hosszú évek kemény munkájának, spórolásának és tanulásának gyümölcseit.