Veszélyben az otthonteremtés?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fidesz: a Jobbik politikája veszélyezteti az otthonteremtés stabilitását.

A Fidesz-frakció szerint "a Jobbik hiteltelen és szélsőséges politikája" önmagában veszélyezteti az ország, a családok és az otthonteremtés stabilitását.

 

A kormánypárti képviselőcsoport pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök sajtótájékoztatójára, amelyen közölte: pártja három pillérből álló otthonteremtési program bevezetését sürgeti.


Erre reagálva a Fidesz azt írta: a Jobbik kis híján tönkretett több százezer családot és veszélybe sodorta otthonukat; számos jobbikos parlamenti képviselő ugyanis "a baloldal politikusaival együtt nem támogatta a bankok elszámoltatását és a forintosítást".


"A polgári kormány kiemelt célja a szociális biztonság erősítése, az otthonteremtés, a lakhatással kapcsolatos kiadások csökkentése, a rezsicsökkentés" - hangsúlyozták, kifejtve: a devizahiteleseket segítő intézkedésekkel, a bankok elszámoltatásával és a forintosítással több mint egymillió család otthonát mentették meg és átlagosan 25-30 százalékkal csökkentették a törlesztőrészleteket. Kitértek arra is, hogy az önkormányzatok adósságának átvállalásával jelentősen nőtt a települések mozgástere is. Emellett a kormány vizsgálja a lakásépítés áfacsökkentésének lehetőségét is - olvasható a közleményben.