Szinte esélye sincs a bérletet keresőknek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nincs sok esélye azoknak, akik kiadó ingatlant keresnek. Országos jelenség, hogy az eladó ingatlanok pillanatok alatt új gazdára találnak.

Miért nincs elég kiadó bérlet?

A jelentős lakásvásárlási támogatásoknak és a pandémia miatti bérletpiac visszaesésének köszönhetően sokan még azok közül is megváltak bérbe adott ingatlanjaiktól, akik hosszú távon is a bérleményeik bevételeiből raktak félre maguknak.

A kiesett bérleti díjak szemben az extra mértékben megnövekedett eladási árral bíró ingatlanokkal túl nagy csábítást jelentettek, aminek nem csoda, hogy a többség nem tudott ellenállni.

Bizonytalan a jövő

Mivel az ingatlanárak továbbra is növekedési fázisban vannak - és a közeljövőben várhatóan nem is fognak csökkenni - így a bérleti díjak esetleges beszedése továbbra sem tűnik annyira vonzó lehetőségnek, kiváltképp, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben újabb és újabb koronavírus variánsok jelennek meg, amelyek rendkívül bizonytalanná teszik a bérletpiacot.

A fent vázoltak miatt egyelőre nem nagyon reménykedhetnek a bérleményre vágyók, hogy találnak árban, méretben és elhelyezkedésben egyaránt megfelelő kiadó ingatlant.

Vagy a pandémiának kellene nagyon gyorsan véget érnie, és/vagy az ingatlanpiacnak kellene hirtelen beszakadnia annak érdekében, hogy a befektetők ellepjék a piacot, és bérleménynek szánt ingatlanokat vásároljanak fel.

Addig azonban, amíg a kormányzati és állami támogatásoktól fűtött az ingatlanpiac keresleti oldala, nem sok esély van arra, hogy egyhamar a befektetők tevékenysége hangsúlyossá váljon - mindezeket támasztja alá az MNB Lakáspiaci Jelentése is.

Feladta, hogy megtalálja a tökéletes bérlakást? Lehet, hogy egyszerűbb saját ingatlant szereznie! 

Zöld Hitel kölcsön, és a 0%-os CSOK segítségével könnyen hozzájuthat egy élhető, értéktartó ingatlanhoz!