Így bővítsük ki szűk előszobánkat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az előszobába térünk be legelőször, bármely lakásról is legyen szó. Épp ezért ne hanyagoljuk el ezt a helyiséget!

Jelentősen befolyásolhatja napunkat is, hiszen az, hogy elinduláskor egy káoszban húzzuk-e fel a cipőnket és fél óráig keressük a kulcsunkat vagy mindent rendezett körülmények között tudunk elintézni, mielőtt kilépnénk az ajtón, nem elhanyagolható.

Tehát hogyan is rendezzük be az előszobánkat (ha az kis alapterületű)?

Ha nincs lehetőségünk bővítésre, használjunk konzolasztalt. A szűk folyosókhoz tökéletes, ugyanis csak kis helyet foglal el, és a laza kiruccanáshoz szükséges dolgainkat (mint pénztárca, kulcs, telefon stb.) tárolhatjuk itt. Dekorálhatjuk is asztalunkat, egyszóval: ez a kis pult színt visz az előszobába, és ráadásul mindennapi dolgaink sem hevernek széjjel a lakásban. (Cipőinket ebben az esetben egy falra feltűzhető tárolóban tarthatjuk.)

Radiátor fölé helyezett konzolasztalForrás: pinterest.com

A konzolasztal megfelelő lehet egyéb, teret felhasználó tárgy praktikus kihasználására. Például ilyen lehet egy jó hőszigetelő bútorlap elhelyezése, amelyet radiátor fölé kis lábakkal rögzíthetünk.

Ha rendelkezünk beépített szekrénnyel, a legcélszerűbb, ha kialakítunk egy szekrényrészt a gyakran használt cipőknek, kabátoknak, és elhelyezünk egy kosarat a kulcsoknak, pénztárcáknak stb. A nagyobb térhatás érdekében akár átmenetileg le is szerelhetjük az ajtót, amennyiben az lehetséges.

Szabad falfelület esetén ne hagyjuk ki a tükrük elhelyezését, még ha az csupán vizuálisan növeli a teret. Különféle alakzatokat és méreteket kombinálhatunk, továbbá díszíthetjük azokat matricákkal, üvegfestékkel.

Akár egyedi fogasunk is lehet

Az előszoba az egyik – ha nem a legfontosabb helyiség – a lakásban. És mivel ezt a szobát hagyjuk el utoljára és ide lépünk be először, nem árt, ha ennek a helyiségnek rendbentartására is legalább ugyanannyi időt szentelünk, mint a többire.