A stresszmentes költözés titkai

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Íme néhány tanács, ami egyszerűvé teheti a költözködési procedúrát.

1. MÁR JÓVAL A KÖLTÖZÉS ELŐTT KEZDJÜNK EL TERVEZNI

Sokan már ott elhibázzák, hogy csupán a költözködés előtti héten, esetleg napon kezdik el összeszedegetni a holmijaikat. Nem árt felmérni a terepet, előre kiszelektálni, amire az új lakásban már nem lesz szükség. A megmaradt tárgyak, bútorok elvitelét tervezzük meg, hiszen előfordulhat, hogy egy-egy elem csak szétszerelve fér ki az ajtón-ablakon.

Költözés előtt válogassuk ki, mire lehet szükség az új otthonunkbanA bútorok elszállítását alaposan tervezzük meg

2. A NAGYTAKARÍTÁS

A költözés napja eléggé fárasztó tud lenni, és az új lakásba odaérve már nem biztos, hogy lesz bárkinek is kedve még egy nagytakarításba is belefogni. Tehát ha van lehetőség, már a saját berendezési tárgyak elhelyezése előtt varázsoljuk tisztává a terepet, hogy ezután már csak a lakás berendezése és a rendrakás maradjon hátra.

A mindennapi élethez legelengedhetelenebbeket gyűjtsük össze egy helyreCsupán a legszükségesebbeket tartsuk magunknál beköltözéskor

3. MINTHA CSAK NYARALNI MENNÉNK

Az új otthon mindig kihívásokkal jár, tehát ha meg akarjuk könnyíteni a dolgunkat, állítsunk előre össze egy túlélőcsomagot. Elég csupán a mindennapi élethez szükséges kellékeket egy-két táskába vagy dobozba elhelyezni, és így nem beköltözés után kell aggódnunk emiatt (is).