Május 31-ig igényelhető a téli rezsicsökkentés

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A téli rezsicsökkentést május végéig igényelhetik a társasházak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Közművek.

A társasházak többsége már igényelte a lakásonként járó 12 ezer forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján, de sok jogosult még nem nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet.

A Nemzeti Közművek jelezte, a kormányrendelet alapján a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos összegének jóváírását.

A kormányrendeletnek megfelelően a Nemzeti Közművek már április 10-én elérhetővé tette a szükséges formanyomtatványt ügyfélszolgálatain és weboldalán. Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, társasházak felhatalmazott képviselője intézheti postai, illetve elektronikus úton, vagy személyesen az ügyfélszolgálaton. A képviseletre nem jogosult lakóknak, tulajdonosoknak nincs teendőjük, illetve nem is tudnak eljárni ez ügyben.

Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja az összeget. A fogyasztói közösség földgáz-folyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 ezer forintos összeg különbözete jelenik meg.

A részletes tudnivalókról minden érintett fogyasztói közösség tájékoztató levelet kapott, de az információk megtalálhatók a Nemzeti Közművek honlapján is.

Forrás: MTI