Házikedvenccel albérletbe - 7 tipp a tulajdonos meggyőzésére

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Háziállat nélkül se könnyű albérletet találni, de azzal együtt se lehetetlen. Ötleteink segítenek a legszigorúbb bérbeadó megpuhításában is.

Manapság elég nehéz háziállattal - legyen az kutya, macska vagy puffogó vipera - albérletet találni. Sokszor a főbérlő vagy a tulajdonos teljesen elzárkózik attól, hogy a bérlő akár lakásba, akár kertes házba állatot hozzon. Általában az elutasítás mögött a rossz tapasztalatok bújnak meg. Szétrágott kanapé vagy összepisilt padló, és a bérlő távozása után felmerülő felújítási költség. Így érthető a főbérlő aggálya a házikedvencekkel szemben.

 Mivel győzhetjük meg a szőrösszívű lakástulajdonosokat?

Házikedvenccel albérletbe?

Néhány javaslat, ami megkönnyítheti a gazdik sikeres albérletkeresését.

MAGASABB KAUCIÓ
1. Akár az is felajánlható, hogy amennyiben szükségesnek látja a tulajdonos, szívesen fizetnek magasabb kauciót, ami fedezheti az esetleges felmerülő károkat.

KÁRPITTISZTÍTÁS
2. Azt is meg lehet említeni, hogy elköltőzés előtt a szőnyegek és kárpitok tisztíttatását vállalják.

ISMERTETŐ
3. Készítsen ismertetőt háziállatáról.
- Milyen fajtájú állatról van szó
- Milyen idős, mekkora és milyen az egészségi állapota, ivartalanított-e
- Milyen jó tulajdonságai vannak (szobatiszta, nem ugatós), járt-e valamilyen kiképzésre (akár a kiképzésen kapott oklevél másolatát is csatolhatjuk az anyaghoz)

BEMUTATÓ
4. Az ismertető mellé, a kedvencük egy napját is mutassák be. Például, hogy mennyi időt van egyedül a lakásban, elkíséri-e önöket a munkahelyükre. Esetleg vigyáz rá valaki napközben, amíg a gazdi távol van.

REFERENCIA
5. Kérjenek referenciát korábbi bérbeadójuktól vagy akár állatorvosuktól, ezzel is építve a bizalmat.

BEMUTATKOZÁS
6. A kedvencüket vigyék magukkal a bérlői megbeszélésre, hogy bemutathassák.

HÁZŐRZÉS
7. Ha kertes házat akarnak bérelni, akkor érdemes jelezni, hogy háziállatuk mennyit tartózkodik kint a kertben. Amennyiben kutyájuk van, a házőrzés sem mellékes funkció.

A bérbeadóval egyeztetett pontokat érdemes a bérleti szerződésbe is belefogalmazni, a későbbi problémák elkerülése végett.
Mérlegelje azt is, hogy bútorozott vagy bútorozatlan albérletről lenne szó. A bútorozatlan ingatlant bérbe adók kevésbé szigorúbbak az állattartókkal szemben.

Felelős gazdi és a jól nevelt háziállat megkönnyítheti a sikeres albérletkeresést.