Te mit vállalnál be egy félárú albérletért a fővárosban?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A finnek kitalálták a tutit!

Helsinkiben egy garzonlakásért átlagban 600 euró lakbért kérnek havonta. Ha rajtad állna, te mire nem lennél hajlandó egy 350 eurós lakbértámogatásért cserébe? 20 óra munka havonta beleférne? Ez átszámítva, durván 5.500 forintos órabért jelentene.

Nálad mi fér bele 5.500 forintért óránként? Nem megyünk további részletekbe, de azt gondoljuk, sokan sok mindent bevállalnának ennyiért...

A Helsinki önkormányzat viszont csak annyit kér a 25 év alatti jelentkezőktől egy 23 négyzetméteres szoba-konyha-fürdőszoba-erkélyes garzonért egy idősek otthonában, hogy heti 5 órát töltsenek el a bentlakó idősekkel. Nem szakápolói vagy gondozói munkát várnak el, csupán egy kis törődést és beszélgetést.

Olcsó albérlet egy kis törődésért


A fiatalok a havi 20 óra időtöltésért cserébe 250 euróért oldhatják meg a lakhatásukat a finn fővárosban. Ez több mint 50%-os megtakarítást jelent a lakbérben. És mit kapnak az öregek? Változatosságot, életet és megújulást.

Garzon féláron havi 20 óra munkáért


A kezdeményezés három kiadó garzonnal indult, amire hússzoros lett a túljelentkezés. Érdemes lenne hazánkban is kipróbálni ezt a remek kezdeményezést.